Optionskörkort – certifiering i aktiederivat

10 600 kr exkl. moms
Artboard 1 copy
Lärarledd utbildning

Utbildningen omfattar två lärarledda dagar och är utformad för att ge dig goda kunskaper och färdigheter i att hantera och ändra portföljens risk och avkastningsstruktur. Du kommer framförallt att få insikter om instrumentens unika fördelar både mot ett portföljinnehav eller som fristående derivatstrategier.

Målet är att du ska få mer att erbjuda dina kunder i din aktieförvaltning och rådgivning. Examination sker på distans via vårt webbaserade utbildningssystem cirka en vecka efter genomförd utbildning.

För vem?

Utbildningen passar dig som är rådgivare, kapitalförvaltare eller aktiemäklare och behöver behörighet att handla med aktierelaterade derivatinstrument, som börshandlade optioner och terminer. Du behöver ha grundläggande kunskaper om optioner och terminer motsvarande SwedSecs licenskrav.

Innehåll

Repetition av grundpositioner

Värdering av optioner och terminer

Portföljstrategier

Covered call-analyser

Portföljförsäkringar

Kombinationsstrategier

Risk och säkerhetskrav

Principerna för optionsbeskattning

Placeringsövning

Bokningsregler

Bekräftelse på anmälan skickas ut via e-post. Se efter i skräppostmappen om du inte kan hitta den. Får du inte någon bekräftelse kan du höra av till oss på info@contento.se. Anmälan till distanskurser är bindande och kan inte avbokas. Anmälan till lärarledda dagar är bindande, men inte personbunden, utan kan överlåtas till annan person inom samma företag. Vid om- eller avbokning senare än fyra veckor före kursstart debiteras 50 procent av kursavgiften. Vid om- eller avbokning senare än två veckor före kursstart debiteras hela kursavgiften. Kostnad för utsänt material debiteras alltid. Fakturering sker vid anmälan med betalningsvillkor 30 dagar. Utbildningen är tillgänglig i 12 månader från anmälan. Vid sjukdom hos föreläsare vid lärarledda utbildningar förbehåller vi oss rätten att flytta en eller flera kursdagar till annat tillfälle. Vi är glada att få hälsa dig välkommen som kursdeltagare hos oss på Contento!