Hållbara investeringar inom kapitalförvaltning

900 kr exkl. moms
Artboard 1
Webbaserad utbildning

Utbildningen består av film, animerade faktasekvenser och interaktiva övningar. Under utbildningen får du ta del av olika metoder för att jobba med hållbarhet inom kapitalförvaltningen.

Du får följa ett filmat expertsamtal om hållbarhet kontra avkastning – måste det ena utesluta det andra? Experterna pratar även om hållbarhetsinriktade aktieindex och ESG – vad står det för? Slutligen får du veta mer om gröna obligationer och koldioxidmått.

Målet är att du ska få grundläggande kunskaper om hållbara investeringar, och utbildningen är baserad på SwedSecs kunskapskrav för rådgivare. Det tar cirka 25 minuter att genomföra utbildningen. När är klar kan du skriva ut ett studieintyg.

För vem?

Utbildningen vänder sig till dig som behöver en grundutbildning om hållbara investeringar, exempelvis i rollen som bankrådgivare.

Innehåll

Genomlysning av fonders koldioxidbegrepp

Begrepp i hållbarhetsredovisningen

Hållbarhet i investeringsprocessen

Hållbarhet i kapitalförvaltningen

Vad är ESG?

Måste vi välja mellan hållbarhet och avkastning?

Metoder för hållbarhet i investeringsprocessen

Hållbarhetsinriktade aktieindex

Gröna obligationer

Koldioxidredovisning

Bokningsregler

Bekräftelse på anmälan skickas ut via e-post. Se efter i skräppostmappen om du inte kan hitta den. Får du inte någon bekräftelse kan du höra av till oss på info@contento.se. Anmälan till distanskurser är bindande och kan inte avbokas. Anmälan till lärarledda dagar är bindande, men inte personbunden, utan kan överlåtas till annan person inom samma företag. Vid om- eller avbokning senare än fyra veckor före kursstart debiteras 50 procent av kursavgiften. Vid om- eller avbokning senare än två veckor före kursstart debiteras hela kursavgiften. Kostnad för utsänt material debiteras alltid. Fakturering sker vid anmälan med betalningsvillkor 30 dagar. Utbildningen är tillgänglig i 12 månader från anmälan. Vid sjukdom hos föreläsare vid lärarledda utbildningar förbehåller vi oss rätten att flytta en eller flera kursdagar till annat tillfälle. Vi är glada att få hälsa dig välkommen som kursdeltagare hos oss på Contento!