ÅKU

Årlig kunskapsuppdatering för Swedsec-licenshavare

Som innehavare av en Swedsec-licens behöver du uppdatera dina kunskaper varje år för att få behålla licensen. Swedsec tar fram ett antal kunskapskrav som sedan ligger till grund för hur vi på Contento producerar vår ÅKU. De senaste åren har vi utvecklat spännande e-utbildningar som du som deltagare genomför på distans, helt i din egen takt. Flera av våra ÅKU-produktioner har faktiskt blivit prisbelönta.

Swedsecs kunskapskrav är uppdelade för olika yrkesroller. Därför tar vi fram våra ÅKU-utbildningar i flera versioner. Vilken som passar just dig beror alltså på din yrkesroll. Målet med utbildningarna är att förse dig med den kunskap du behöver på ett enkelt och stimulerande sätt.

ÅKU 2024

Swedsecs kunskapsuppdateringen för 2024 är på gång! Redan nu kan du boka in dig. 

Den årliga kunskapsuppdateringen utifrån Swedsecs kunskapskrav kommer att finnas tillgänglig i maj 2024. 

Precis som tidigare år erbjuder vi även ÅKU på engelska för specialister.

Läs mer och boka genom att klicka länken här nedanför. 

ÅKU 2023

ÅKU 2023 innehåller totalt 13 engagerande och kompetenshöjande avsnitt. De är uppdelade i repetitionsämnen, nyheter och etikfall. Utbildningen är tidseffektiv genom att de flesta repetitionsavsnitt erbjuder inledande kunskapstest där ett godkänt resultat innebär att du kan gå vidare till nästa avsnitt.

ÅKU 2022

Liksom tidigare år tar vi fram ÅKU 2022 i samarbete med några av våra storbanker. Årets ÅKU består av engagerande och kompetenshöjande avsnitt med nyheter som Kryptovalutor och Hållbarhet – SFDR eller Disclosureförordningen, samt repetitionsavsnitt om bland annat Finansiella instrument och Bolagsstyrning i aktiebolag.

Varje avsnitt representerar ett kunskapskrav, och vilka av dem just du ska gå igenom beror på din licens. Flera av avsnitten inleds med ett kunskapstest, och om du klarar det på ett försök blir du godkänd på hela avsnittet och kan fortsätta vidare till nästa.

 

ÅKU 2021

Ledordet för Contentos ÅKU 2021 är effektivitet. Därför inleds vissa av avsnitten med ett kunskapstest, och om du klarar det på ett försök blir du godkänd på hela avsnittet i fråga och kan fortsätta vidare till nästa.

Varje avsnitt representerar ett kunskapskrav, och vilka av dem just du ska gå igenom beror på din yrkesroll. För att uppfylla SwedSecs krav behöver du genomföra minst åtta av avsnitten.

Våra utbildningar

1. Licensförberedande utbildningar
2. E-utbildningar
3. Tester
4. Webinar – lärarledda